Lagendijk Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing

bijdrage aan een mooier landschap

Bouwen in het landschap

Gemeente en provincie stellen steeds vaker een landschappelijke inpassing als eis voor de nieuwbouw van een woning of bedrijfsgebouw. Veel van onze opdrachtgevers zijn hier niet bekend mee en zien het eerder als last dan lust.

Wij zijn door de jaren heen gespecialiseerd in het zorgvuldig inpassen van nieuwe woningen en bedrijfsgebouwen in zowel buitengebieden als bebouwde omgeving. We zien de potenties van een landschap, bieden gerichte oplossingen met altijd een win-win situatie tot gevolg.

Vaak maakt het landschappelijk inpassingsplan onderdeel uit van het bestemmingsplan en vormt het de basis voor een ruimtelijke ontwikkeling. Het is onze passie om een mooier landschap te maken, kwaliteiten te herstellen en iedereen te laten genieten van een schitterende omgeving. Zo geniet u niet alleen zelf van uw eigen omliggende landschap.

Erfinrichtingsplan

Steeds vaker wordt een erfinrichtingsplan als voorwaarde meegenomen voor de bouw van een nieuwe woning. U kunt zelf bijdragen aan een aantrekkelijker landschap door uw erf zorgvuldig in te richten en te kiezen voor beplanting passend in de omgeving. Toepassing van streekeigen beplanting zorgt voor een versterking van de landschappelijke kwaliteit en vergroting van de ecologische waarde en beleving. Natuurinclusief bouwen maken wij toegankelijk en haalbaar. De kosten voor het samenstellen van een inrichtingsplan verdient u ruimschoots terug door in een vroeg stadium keuzes te maken die later tijdens de uitvoering enorme besparingen kan geven. Zo kan een zorgvuldige positionering van uw woning de toepassing van een dure beschoeiing voorkomen.
Van verkavelingsschets tot beplantingsplan, ieder wenselijke uitwerkingsniveau van het landschapsplan kunnen wij verzorgen.

De honderden landschappelijke inpassingen voor locaties verspreid over heel Nederland hebben samengesteld geven ons het vertrouwen ook voor u een passend plan samen te stellen. Bent u benieuwd wat een landschappelijke inpassing voor uw eigen situatie of uw opdrachtgever kan betekenen. We maken graag vrijblijvend kennis en laten u graag verschillende voorbeelden zien.