Lagendijk Zorg en wonen

Zorg en wonen

levensloopbestendige projecten

De zorg is continu in beweging

Bezuinigingen en vergrijzing vragen om andere manieren van huisvesting van onze senioren. De grote zorgcomplexen verdwijnen langzaam. Daarvoor in de plaats komen kleinschalige, levensloopbestendige projecten.  Er is steeds meer sprake van zorg op maat.

Buitenruimten bij zorgboerderijen

Van buitenruimten bij zorgboerderijen tot woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking en van woonzorgcentra tot luxueuze zorgappartementen. Lagendijk tuin- en landschapsarchitecten heeft door heel Nederland verschillende buitenruimten gerealiseerd. Binnen elk type landschap vinden we een passende oplossing. We spelen graag in op de individuele behoefte.

Veiligheid staat voorop

Het ontwerp van de buitenruimte van deze projecten is een balans tussen schoonheid en veiligheid. Bewoners hebben een prettige leefomgeving nodig. Om te genieten van het groen en te wandelen onder de bomen. Daarnaast moet de omgeving aan specifieke eisen voldoen. Eisen aan de bestrating en beplanting maar ook aan hoogteverschillen en waterpartijen. Veiligheid staat daarbij boven aan. Minder valide mensen moeten zich veilig kunnen voortbewegen.

We zijn trots op de projecten die we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.