Team

we stellen ons graag aan u voor

Lagendijk tuin- en landschapsarchitecten bestaat uit een klein, hecht team collega’s, met oog voor buitenruimten:


René Lagendijk

René Lagendijk

Landschapsarchitect BNT, CMLI (GB) en eigenaar

rene@lagendijkTLarchitecten.nl

René Lagendijk is oprichter en eigenaar van Lagendijk tuin- en landschapsarchitecten. Met veel toewijding en oog voor detail verzorgt hij ontwerpen, adviezen en rapportages. René heeft ook een groot luisterend vermogen. Dat komt goed van pas bij inspraakavonden.

Tuin- en landschapsarchitect met passie

Na het afronden van Rijks Hogeschool voor Tuin en Landschapsinrichting vervolgde hij zijn opleiding aan de Birmingham City University. Daar behaalde hij in 1994 zijn Master of Arts in Landschapsarchitectuur en zijn erkenning bij het Landscape Institute, de Britse brancheorganisatie. René bleef tot 1997 werken als tuin- en landschapsarchitect in Cardiff (Wales). Na terugkomst in Nederland richtte hij zijn eigen bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur op. Nu vele jaren later is tuin- en landschapsarchitectuur nog altijd zijn passie. “Het landschap bij ons in de regio is een Hollands landschap. Veenweidegebied met lange strakke kavels gescheiden door water, Fantastisch om in en aan te werken.”


Joost van Dam

Joost van Dam

Tuinontwerper, Landschapsontwerper en mede-eigenaar

joost@lagendijktlarchitecten.nl

Joost van Dam is een allround tuin- en landschapsontwerper. Hij is ontwerper, tekenaar, projectbegeleider en mede-eigenaar. Joost denkt praktisch mee in de uitvoering van de projecten zonder het gewenste eindbeeld uit het oog te verliezen. Joost houdt van diversiteit in werkzaamheden, van zoeken naar ontwerpoplossingen en het oplossen van problemen in het veld tot het uitwerken van een ontwerp, bestemmingsplankaart of rapportage. Hij is ook verantwoordelijk voor het maken van IMRO-gecodeerde bestemmingsplanverbeeldingen.

Joost heeft de studie Tuin- en Landschapsmanagement aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch afgerond. Tijdens zijn opleiding heeft hij veel praktische ervaring opgedaan. Ook heeft hij voor een periode in het buitenland gewoond en gewerkt. Zo werkte hij in Wales bij een landschapsarchitectenbureau aan diverse omvangrijke projecten, o.a. voor de herontwikkeling van een groot voormalig ziekenhuisterrein.


Marjolein Scherff-van Wijk

Marjolein Scherff-van Wijk

Tekenaar en werkvoorbereider

marjolein@lagendijktlarchitecten.nl

Marjolein Scherff-van Wijk is tekenaar en werkvoorbereider bij Lagendijk tuin- en landschapsarchitecten. Marjolein volgde de studie Tuin- en landschapsmanagement aan de Hogere Agrarische School Den Bosch. Wat ze mooi vindt aan het werk is gezamenlijk een goed eindresultaat te creëren. Die samenwerking verloopt uiterst plezierig in het kleine, hechte team van Lagendijk tuin- en landschapsarchitecten. Ook de afwisseling in het werk spreekt Marjolein erg aan. Of het nu gaat om een park, stadscentrum of recreatiegebied, het is altijd een mooie uitdaging om met groen een buitenruimte leefbaar en aangenaam te maken.